image
Sursa foto: Reuters

SUA înregistrează cel mai mare număr de infectări cu Covid din ultimele două luni

Experții sanitari americani îndeamnă din nou la precauție și respectarea regulilor de limitare a răspândirii noului coronavirus în contextul în care Statele Unite înregistrează cel mai mare număr de contaminări din ultimele două luni, relatează CNN, potrivit Digi24.

Conform bilanțului Universității Johns Hopkins, 57.420 de cazuri au fost raportate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii în ultimele 24 de ore. Este vorba de cel mai ridicat bilanț din data de 14 august, când numărul de cazuri a fost de 64.601.

De asemenea, este vorba de a treia zi consecutiv în care numărul cazurilor raportate este de peste 50.000.

Un expert infecționist a declarat pentru CNN că statul Florida, care a devenit pe perioada verii epicentrul epidemie din SUA, se va confrunta cu „răbufnire puternică a epidemiei”. Totuși, în acest context, statul a redeschis barurile și restaurantele la sfârșitul lunii trecute, iar în ultimele două zile a raportat cumulat peste 6.000 de cazuri.

„Au deschis totul de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Când vom vorbi peste 8-10 săptămâni, Florida va arăta precum o casă în flăcări”, spune Michael Osterholm, director la Centrul pentru Cercetarea Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota.

Coordonatoarea grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă, dr. Deborah Birx a spus de asemenea că tendințele sunt alarmante în nord-estul țării și a îndemnat locuitorii să nu mai nesocotească regulile de distanțare fizică și să poarte mască.

De-a lungul SUA, 28 de state raportează mai multe cazuri decât în săptămâna precedentă, conform Universității Johns Hopkins.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: