Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md

Proiectul demisiei lui Gațcan, pe ordinea de zi a Comisiei juridice, numiri și imunități; Litvinenco: „Nu poate fi examinat”

În ordinea de zi a Comisiei juridice, numiri și imunități, care urmează să aibă loc astăzi, 2 iulie, a fost deja inclus proiectul de hotărâre cu privire la demisia deputatului socialist, Ștefan Gațcan.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, unul din membrii Comisiei parlamentare a menționat că proiectul respectiv nu poate fi examinat.

„Nu putem examina acest proiect fără a ști că cererea este depusă chiar de Ștefan Gațcan și nu este semnată sub presiune”, a menționat Sergiu Litvinenco.

docdoc

Amintim că Ștefan Gațcan a anunțat marți că părăsește PSRM și aderă la grupul „Pro Moldova”.

La o zi după ce a anunțat că a părăsit partidul, socialiștii au anunțat că Ștefan Gațcan și-ar depune mandatul de deputat. Deputații din grupul parlamentar Pro Moldova au menționat însă că Gațcan a fost sechestrat și impus să semneze cererea. La scurt timp în spațiul public a apărut o poză din biroul din Parlament în care acesta apare înconjurat de șase deputați socialiști. Ulterior după o dispariție de șapte ore în care nici familia, nici colegii nu au putut lua legătura cu Ștefan Gațcan, pe pagina din campania electorală a deputatului a apărut un film video în care el anunța că este bine și că n-a fost sechestrat, doar că nu va comunica un timp cu nimeni, pentru că are nevoie de reabilitare.

Deputații din grupul Pro Moldova au declarat că Gațcan a fost amenințat cu răfuiala fizică împotriva familiei sale și de aceea neagă că a fost sechestrat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: