image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Recursurile ex-deputaților transfugi, la Curtea de Apel Chișinău: Reșetnicov, Sârbu și Vitiuc rămân în izolatorul CNA / FOTO

UPDATE 18:10 // Curtea de Apel Chișinău a respins recursurile și în cazul foștilor deputați cercetați pentru îmbogățire ilicită, Sergiu Sârbu și Vladimir Vitiuc. Aceștia rămân în izolator pentru 30 de zile. Aceeași decizie a fost luată în cazul lui Artur Reșetnicov, iar Violeta Ivanov a fost plasată în arest la domiciliu.

Sârbu VitiucSârbu Vitiuc
Sârbu VitiucSârbu Vitiuc
SârbuSârbu

17:55 // Fostul deputat Artur Reșetnicov, cercetat pentru îmbogățire ilicită, rămâne în izolatorul CNA pentru 30 de zile.

Decizia a fost luată, cu puțin timp în urmă, de judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău.

Fostul deputat transfug a precizat mai devreme că a renunțat la greva foamei și afirmă că este supus unor presiuni în detenție.

„Nu vreau să fiu mai slab decât monstrul galben. M-au lipsit de avocat și de asistență medicală ca să mă facă să nu am puteri să vin și să mă apăr în instanță”, a declarat Reșetnicov pentru presă.

ReșetnicovReșetnicov
ReșetnicovReșetnicov
ReșetnicovReșetnicov

Cei cinci foști deputați au fost reținuți pe data de 2 februarie, și asta după ce Procuratura Anticorupție a efectuat mai multe percheziții la 13 ex-deputați, vizați în cadrul unor cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 000 lei, iar în alte cazuri această diferență atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.

procesproces
CNACNA

comentarii: