image
Sursa foto: zdg.md

VIDEO: Repetiție generală la Președinție în ajunul vizitei lui Erdogan

Pregătirile pentru vizita liderului turc, Recep Tayyip Erdogan, sunt pe ultima sută de metri la Președinție, scrie Ziarul de Gardă, care a susprins imagini din stradă, accesul pe teritoriul instituției prezidențiale fiind interzis.

În timp ce muncitorii pun la punct lucrările de amenajare a scărilor și a gazonului, Igor Dodon alături de prima doamnă și ambasadorul Turciei în R. Moldova fac repetiții ale ceremoniei de întâmpinare a lui Erdogan.

Precizăm că Președintele Turciei va efectua o vizită în R. Moldova în zilele de 17 și 18 octombrie curent, la invitația lui Igor Dodon.

La Chișinău, Erdogan va participa la inaugurarea clădirii Președinției, reparată de Agenţia guvernamentală turcă pentru Cooperare și coordonare (TIKA), iar în cea de-a doua zi va pleca în Găgăuzia.

Vizita președintelui turc are loc în contextul în care, la începutul lui septembrie, șapte cetățeni turci au fost expulzați din Republica Moldova, fiind suspectați de legături cu o grupare islamistă.

Societatea civilă și partidele antioligarhice susțin că s-a comis un abuz și denunță o înțelegere dintre regimul de la Chișinău și cel turc, care s-ar putea solda cu moartea celor șapte persoane în Turcia

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: