image
Sursa foto: jurnal.md

Televiziunea socialiștilor va fi retransmisă pe 95 la sută din suprafața Republica Moldova

Astăzi Consiliul Audiovizualului a decis includerea gratuită în multiplexorul a două televiziuni Moldova 2 și NTV Moldova, cea din urmă aparținând socialistului, Corneliu Furculiță.

La concurs au participat cinci televiziuni, însă Consiliul Audiovizualului a declarat câștigătoare posturile Moldova 2 și NTV, care vor putea emite pe 80 la sută din teritoriul R. Moldova și vor putea fi vizionate de aproximativ 90 la sută din populație. Semnalul transmis prin sistemele multiplex face posibilă încorporarea mai multor canale TV pe aceeași frecvență. Iar, întreprinderea de stat Radiocomunicații are capacitatea să pună în funcție trei multiplexoare care să acopere 95 la sută din suprafața Republicii Moldova.

Se cunoaște faptul că postul de televiziune NTV este deținut de către deputatul PSRM, Corneliu Furculiță, care deține 100% cotă-parte la Exclusiv Media SRL, firmă care prestează servicii de publicitate, tipărește ziarul „Argumentî i Faktî”, gestionează NTV Moldova și THT Exclusive. „Exclusiv Media” a obţint licenţa de emisie pentru postul de televiziune „NTV Moldova”, care foloseşte aceeaşi marcă comercială cu postul rusesc „NTV”, unde asociat majoritar este grupul „Gazprom”.

Conform declarației de avere pentru anul 2017, deputatul Corneliu Furculiță a beneficiat de la Exclusiv Media SRL, de un salariu de 204. 000 de lei.

Administratorul Exclusiv Media SRL este Petru Burduja, acesta activează în calitate de administrator la ambele televiziuni - Exclusiv TV și NTV Moldova.

În declarația de avere pentru anii 2017-2018, Petru Burduja indică un venit din salariul de administrator al Exclusiv Media SRL de 261.000 de lei.

„Politicienii și-au infipt ghearele în audiovizualul public și au înțeles care sunt beneficiile, numai vor să le scoată pentru a putea spăla creierii cetățenilor”

Director executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei a declarat pe 24 februarie pentru jurnal.md că: „Politicienii și-au infipt ghearele în audiovizualul public și au înțeles care sunt beneficiile, numai vor să le scoată pentru a putea spăla creierii cetățenilor”. Referitor la televiziunea publică Moldova 1, Moldova 2, Macovei a menționat că în ultimii patru ani această televiziune a redevenit o televiziune a guvernului.

„În celelalte perioade și pe timpul guvernării Partidului Democrat și acum această televiziune este una a puterii. Televiziunea Moldova 1 este una care mai puțin urmărește interesul public, decât urmărește scopul de a justifica anumite acțiuni ale partidului de guvernământ în cazul dat este vorba de partidul socialist, chiar dacă guvernarea este așa zis tehnocrată, a punctat Petru Macovei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: