Breaking News

image
Sursa foto: border.gov.md

Un moldovean a vrut să ajungă la Odesa prin ocolirea punctului de trecere a frontierei

Restricțiile de circulație transfrontalieră impuse în perioada pandemică l-a făcut pe un conațional să încalce legea, fiind reținut în timp ce încerca să treacă clandestin frontiera moldo-ucraineană. Reținerea a avut loc în weekendul trecut.

Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1 a observat pe direcția Palanca - Beleaevca un bărbat care înainta grăbit spre ieșirea din țară. Operativ, polițiștii de frontieră au intervenit în regiune și la doar 50 de metri de linia de frontieră moldo-ucrainean, bărbatul a fost reținut. Persoana s-a legitimat ca cetățean moldovean de 35 de ani, cu viza de domiciliu în orașul Anenii Noi.

În declarații, moldoveanul a relatat că intenționa să ajungă la Odessa, unde locuiesc niște cunoscuți. Din considerentul că sunt impuse un șir de măsuri restrictive la trecerea frontierei de stat impuse de partea ucraineană, tânărul a încercat să ajungă în Ucraina prin ocolirea punctului de trecere a frontierei din proximitate.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională EST continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzute în art.27, art.362 (alin.1) CP al RM.

comentarii: