image
Sursa foto: Profimedia

Închisoare de doi ani pentru cei care nu respectă carantina în Australia

Un expert în sănătate publică din România a preluat postarea unei persoane care a povestit ce a pățit la revenirea în Australia din Marea Britanie. Concluzia este că în criza Covid autoritățile din Australia s-au concentrat pe revenirea la normal, iar britanicii fac exerciții de imagine politică, potrivit Mediafax.

Răzvan Cherecheș este expert în sănătate publică în România și a preluat postarea lui Simon Wilson, de origine din Marea Britanie, care a povestit pe Facebook ce a pățit la întoarcerea acasă în Australia. Wilson a spus că după aterizare, a fost escortat de polițiști înarmați până la zona de așteptare pentru procesarea documentelor și apoi a fost dus cu autobuzul până la un hotel.

Un polițist australian i-a explicat că dacă în următoarele două săptămâni părăsește fără aprobare camera alocată va petrece următorii doi ani într-o închisoare australiană. În perioada de carantină, Simon Wilson a primit câte trei mese pe zi, iar după opt zile a fost testat Covid. Rezultatul a fost negativ, dar perioada de carantină a rămas de 14 zile.

Surpriza cea mare a fost la finalul perioadei de izolare.

„Sosirea acasă după cele 14 zile de carantină a fost șocantă: nimeni nu purta mască, restaurantele și magazinele erau deschise, viața era aproape ca înainte de pandemie … fiind acasă în Australia de două luni, sunt furios că Marea Britanie (țară insulară, la fel ca Australia) nu a luat măsuri rapide și eficiente, ceea ce ar fi permis revenirea vieții și a economiei aproape la normal”, a povestit Wilson.

Concluzia este că între țări există diferențe mari de abordare și de leadership, astfel încât în Australia autoritățile s-au focalizat pe revenirea la normal, iar în Marea Britanie pe exerciții de imagine politică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: