image
Sursa foto: jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

După ce nu i-a reușit apariția-surpriză în Parlament, Ion Chicu și-a prezentat raportul în fața presei (DOC)

Pentru că nu a reușit să prezinte în fața deputaților raportul celor 100 de zile de activitate a Guvernului, premierul Ion Chicu a făcut-o în fața presei.

„La întâlnirile cu cetățenii și la Radio Moldova eu relatez tot ce face guvernul”, a spus prim-ministrul.

Astăzi Ion Chicu a apărut pe neașteptate în Parlament, cu alaiul de miniștri, ca să prezinte raportul celor 100 de zile de activitate a Guvernului, raport care se prezintă de regulă în luna aprilie. Deputații din Blocul ACUM au blocat însă tribuna Parlamentului în semn de protest, acuzând Guvernul că „intră pe ușa din spate”, dar și din motiv că deputații PD-PSRM nu au susținut examinarea moțiunii simple împotriva ministrului de Externe Aureliu Ciocoi. În rezultat, ședința a fost declarată închisă.

Premierul Ion Chicu nu s-a pierdut cu firea însă și și-a prezentat raportul în fața presei, menționând că a solicitat prezentarea raportului acum patru săptămâni. Chicu a mai spus că a convenit prezentarea raportului pentru ziua de azi cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi.

„Eu am solictat la începutul lunii februarie să vin să prezint informații succint, nici nu pot să-i zic raport. Din moftul unora nu a fost prezentat astăzi de la tribuna Parlamnetului. Vă spun, cu patru săptămâni în urmă am solictat să vin în Parlament”, s-a contrazis premierul.

Acesta a menționat că guvernul pe care îl conduce este deschis pentru oricine și că mereu este în contact cu cetățenii, zilnic prezentând realizările la... Radio Moldova.

„Știți că prezint la Radio Moldova tot ce face guvernul, nu ați auzit?”, a întrebat Chicu presa.

Prim-ministrul a mai spus că prezintă realizările Guvernului și la întâlnirile pe care le are în teritoriu.

„Mă doare să aud în localitățile în care merg, deja vreo 15 la număr, de la pedagogi, că acest popor nu mai are viitor, nu are cu ce se mândri. De ce și cum am ajuns să nu credem în noi înșine? Noi ne asumăm toate acțiunile pe care le întreprindem, o să le vedeți în raportul postat pe pagina Guvernului. Tot ce am făcut în aceste 100 de zile, justiție, educație, sănătate, totul este prezentat. În timp ce unii împart puterea, noi muncim în folosul cetățenilor”, a spus Chicu.

Vedeți mai jos raportul care a fost publicat la scurt timp după briefingul premierului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: