image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Câteva asociații de veterani își acuză camarazii că s-ar face vinovați de violențele de la protest

Șapte asociații de veterani își îndeamnă camarazii „să nu să se lase atrași în jocuri politice și să se abțină de la acțiunile sale de dezordine în masă și violență”.

„În contextul evenimentelor recente ce țin de turbulențele sociale declanșate de un anumit grup de persoane care se declară ca reprezentanți ai veteranilor de război, Vă comunicăm faptul că majoritatea veteranilor condamnă cu fermitate aceste acțiuni ce au ca scop utilizarea veteranilor în promovarea anumitor interese meschine de către forțele politice implicate. Veteranii de război îndeamnă camarazii săi de bună credință să nu să se lase atrași în jocuri politice sau acțiuni ce au un scop diferit de cel cu adevărat important, și anume protejarea și promovarea drepturilor veteranilor”, se spune într-o declarație semnată de șapte organizații de veterani.

„Facem un apel către acest grup minoritar de protestatari să se conformeze legislației RM și să se abțină de la acțiunile sale de dezordine în masă și violență, care aduc doar prejudiciu imaginii veteranilor per ansamblu și care contribuie activ la formarea unei percepții negative în societatea față de veteranii de război și statutul acestora. În contextul actual social-economic este necesară consolidarea întregii societăți în vederea promovării valorilor naționale precum unitate, credinţă, devotament, cinste şi onoare, și desigur contracararea acelor elemente și acțiuni care au ca scop destabilizarea și divizarea societății noastre”, se mai spune în declarația semnată de:

„Uniunea Națională a Veteranilor Războiului pentru Independența Republicii Moldova”;

„Uniunea Veteranilor de Război din Afganistan din RM”;

„Uniunea Ofiţerilor din Republica Moldova;

„Asociația Veteranilor și Pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne din RM”;

„Asociația Obștească Uniunea Veteranilor ”Sfîntul Gheorghe Biruitorul”;

„Federația veteranilor și rezerviștilor structurilor de forță ale RM”;

„Asociația Veteranilor Războaielor și Conflictelor Armate Locale din RM”.

Amintim că în cadrul protestului din 16 iulie, în fața Parlamentului, mai mulți veterani au fost agresați și reținuți de polițiști, după ce au încercat să instaleze un cort în fața Parlamentului. În timpul altercațiilor, polițiștii au aplicat spray lacrimogen și arme electroșoc împotriva manifestanților.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: