image
Sursa foto: jurnal.md

„Vocile Democrației”, la Anenii Noi

„Viața este grea, pensiile și salariile sunt mici”, spun oamenii de rând din Anenii Noi, viitorii alegători. „Nu cred. Salariile sunt destul de bune”, afirmă președintele acestui raion, exponent al puterii actuale. Care sunt argumentele dintr-o parte și din alta, aflăm din reportajul colegului nostru Adrian Prodan, care merge prin sate și orașe în cadrul Campaniei „Vocile democrației". Proiectul este sprijinit de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Chiar dacă este frig, pe mulți din bătrâni i-am întâlnit la piață, în așteptarea unui cumpărător.

Viața a devenit insuportabilă, spun oamenii, care cred că o schimbare ar putea fi după alegerile parlamentare.

Mulți dintre locuitorii raionului Anenii Noi sunt deciși să meargă la vot în data de 24 februarie, doar că nu prea au speranțe că alegerile vor fi libere și corecte.

În timp ce oamenii de rând se plâng de viață grea, cei de la cârma raionului spun că situația nu este chiar atât de rea, precum zice lumea.

Și locuri de muncă sunt, spune șeful raionului.

La sediul Partidului Liberal Democrat și cel al Socialiștilor am găsit ușile încuiate. Reprezentanții Partidului Democrat nu au vrut să vorbească cu presa, iar cei ai formațiunii Șor au încercat să ne blocheze ușa încăperii când au văzut că sunt filmați.

Partidele de opoziție extraparlamentare nu au sedii în raionul Anenii Noi. Reprezentanții Platformei DA și ai Partidului Acțiune și Solidaritate ne-au spus că pentru asemenea sedii nu au resurse financiare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: