image
Sursa foto: știri.md

Tudor Tutunaru, stropit cu verde de briliant, a fost internat cu arsuri de gradul I și II; Medic: „Nu vede deocamdată”

Vicepreședintele raionului Sângerei Tudor Tutunaru, stropit cu verde de briliant, de un membru al Partidului „Acasă Construim Europa”, formațiune condusă de Gheorghe Cavcaliuc, pentru faptul că s-a vaccinat înaintea medicilor, este internat la momentul actual în spital cu arsuri de gradul I și II la ambii ochii. Despre aceasta ne-a informat medicul oftalmolog al Centrului consultativ, Sângerei, Valeriu Cucu.

„Pacientul a fost internat ieri cu arsuri de gradul I și II. Nu vede deocamdată, dar sperăm că în câteva zile vederea îi va reveni. L-am consultat împreună cu medicul neurolog. Pe lângă durerea de ochi, a avut și un stres foarte mare. Este un gest incalificabil, ochiul este un organ foarte sensibil” , a declarat Valeriu Cucu.

Gestul celor de la PACE este criticat și de vicepreședintele raionului Sângerei, Iulian Eremei. „Nu știu dacă s-a vaccinat ori nu Tutor Tutunaru. Cu certitudine însă vă pot spune că pe adresa Consiliului raional a venit o circulară de la Ministerul Sănătății în care ne recomandă să ne vaccinăm pentru a fi un exemplu pentru cetățeni. Știm că domnul Tutunaru deocamdată nu vede și că este sub supravegherea medicilor. Este grav ce s-a întâmplat, acești oameni puteau să recurgă la un dialog civilizat” a spus Iulian Eremei.

Amintim că un reprezentant al formațiunii condusă de Gheorghe Cavcaliuc au menționat ieri într-o postare plasată pe facebook că îi vor pedepsi „funcționarii corupți, care și-a permis să se vaccineze în detrimentul medicilor”. „Nu este de tolerat așa comportament. Am acționat în numele poporului”, a spus un membru al formațiunii PACE, într-o transmisiune live.

Și liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a menționat că a ales verdele de briliant pentru acest gest deoarece soluția la momentul actual este „un simbol folosit de medici la tratarea pacienților”.

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a criticat dur modul în care au acționat oamenii lui Cavcaliuc

„S-a erijat într-un Robin Hood și mare justițiar, cel care era specialist mare în gaze lacrimogene împroșcate în fața protestatarilor. Așa indivizi ca el simt printre primii lipsa puterii și haosul din țară și încep bespredelul. (...) Psihoza și isteria pe fundalul impotenței guvernamentale se transformă în ură și jubilare a grupărilor criminale” a comentat Alexandru Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: