image
Sursa foto: jurnal.md

Consilierii din satul Bobeica, Hâncești, au decis ca animalele și pisicile fără adăpost să fie împușcate

Animalele fără adăpost, câini sau pisici, trebuie să fie împușcate, au decis consilierii din satul Bobeica, raionul Hâncești. Decizia respectivă a scandalizat societatea. „Opriți masacrul animalelor” - scriu pe internet iubitorii de animale. Activiștii cer autorităților să intervină imediat, pentru a opri o fărădelege. În satul Bobeica s-a deplasat echipa noastră de filmare.

DUMITRU GARCALIUC, reporter Jurnal TV: „Cu sapte voturi „pentru”, consiliul comunal Boibeuca a permis vânătorilor sa traga in motanii si cainii vagabonzi, in fiecare sambata, incepand cu anul viitor. Vor fi vanate animalele fara stapan, care hoinaresc la o distanta mai mare de 200 m de localitate.”

„Reglarea numărului de animale prădătoare”. Așa au formulat decizia lor consilierii din Bobeica. Reglarea va fi efectuată de un grup de până la 15 vânători, care ulterior vor îngropa cadavrele animalelor ucise. Societatea a răbufnit imediat. Pe internet a apărut sloganul „Opriți masacrul animalelor”. De această părere sunt și unii săteni din Bobeica.

Cu primarul din Bobebica, Lilian Musteață, nu am reușit să discutăm. Din cauza pandemiei, primăria a trecut la lucru de la distanță, iar la telefon Musteață nu ne-a răspuns.

Activistul Ion Dron a cerut Ministerului de Interne să investigheze acțiunile autorităților locale din satul Bobeica.

ION DRON, jurist: „Sunt acțiuni de infracțiune, iar aceste fapte săvârșite în public, sunt pedepsite cu închisoare de până la trei ani. Iar în preajma satului se pot de la ultima casă de la marginea satului?”

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: