image
Sursa foto: jurnal.md

Deputat român: „Să vă fie rușine, domnule Chicu! Nu meritați cetățenia română pe care o dețineți în timp ce jigniți România”

Reacțiile la declarațiile denigratoare ale premierului Ion Chicu în adresa României se țin lanț. Deputatul PNL Matei Dobrovie afirmă că Ion Chicu nu merită cetățenia română pe care o deține în timp ce jignește România.

„Ion Chicu, sluga lui Igor Dodon și încă premier în RM, lovește din nou! Mai întâi a minimalizat ajutorul dat de România R.Moldova (trimiterea unei echipe formată din 42 de medici și asistenți medicali și unor echipamente de protecție și produse sanitare: 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2 800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aprox. 80 000 l alcool sanitar), susținând că medicii români au venit să învețe cum se luptă cu Covid-19. S-a lăudat atunci că rata de mortalitate în R.Moldova este mai mică decât în România. Acum recidivează, atacându-i pe europarlamentarii români care spun adevărul - că guvernul său nu a făcut reforme și a gestionat prost pandemia de coronavirus. Și din nou jignește România, afirmând că este cea mai coruptă țară din Europa”, a comentat deputatul PNL.

Matei Dobrovie mai spune că România a făcut ceea ce trebuia, manifestându-și solidaritatea cu cetățenii Republicii Moldova.

„Aceștia au apreciat sprijinul venit din partea fraților de peste Prut, oricât ar încerca o putere vremelnică de la Chișinău să-l minimalizeze. Să vă fie rușine, domnule Chicu! Nu meritați să fiți premierul R.Moldova, după cum nu meritați nici cetățenia română pe care o dețineți în timp ce jigniți România!”, a punctat Dobrovie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: