image

124 de grădinițe din capitală au fost conectate la agentul termic

Primăria municipiului Chișinău informează că 124 de instituții de educație timpurie din totalul de 126 de unități sunt conectate la rețeaua centralizată de agent termic.

Deocamdată rămâne neconectată grădinița nr. 79 care urmează a fi redeschisă în perioada următoare, iar IET nr. 23 dispune de sistem termic autonom. Informații în acest sens au fost prezentate de către Andrei Pavaloi, șef interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, în cadrul ședinței operative săptămânale de luni.

Totodată, având în vedere faptul că elevii în prezent sunt în vacanța de toamnă, conectarea școlilor și liceelor la sursa de agent termic va avea loc spre finele săptămânii curente: joi și vineri, pentru ca la revenirea copiilor la ore, în clase să fie cald.

Cât privește asigurarea cu termie a altor instituții sociale, e de menționat că 14 unități medico-sanitare publice din municipiu, din totalul de 62 au fost deja conectate la rețeaua centralizată, se anunță în comunicat.

Cu referire la situația fondului de locuințe, se precizează că sunt deja conectate 62 de blocuri multietajate din totalul de 2728, care primesc agent termic prin rețeaua centralizată.

comentarii: