image
Sursa foto: OMS Moldova

La Moldexpo va fi improvizat un „spital de câmp”

Pe teritoriul Moldexpo va fi amenajat un „spital de câmp” unde vor fi internați pacienții diagnosticați cu virusul COVID-19. Așa-zisul centru de triere urmează să fie amplasat până miercuri.

Spitalul improvizat la Moldexpo va avea o capacitate de internare a 700 de persoane și urmează să fie pregătit până miercuri.

„Am discutat pregătirea capacității spațiilor pentru potențiali pacienți. Avem planul de activare a instituțiilor medicale care să primească pacienți. Avem 6 instituții în Chișinău, am activat instituțiile de la Bălți și Cahul,. am discutat activarea spitalelor raionale în caz de necesitate. Dacă vorbim despre Chișinău, unde este cea mai mare concentrare de cazuri de infecție, am decis improvizarea unui spital alternativ, improvizat, un centru de triere. Va fi la Moldexpo. Astăzi specialiștii au analizat situația pe loc, până miercuri va fi pregătit”, a precizat premierul Ion Chicu.

„Va avea capacitatea de 700 de locuri, sunt 5 mii de metri pătrați. Este sistemul de ventilație bun, corespunde necesităților, va fi un fel de spital de câmp, dar sub acoperiș. Până miercuri seara, maximum joi, va fi activat. Dacă va fi acceași dinamică, săptămâna viitoare vom avea nevoie de el”, a mai spus Chicu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: