image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

„Cod roșu” în capitală: Magazinele, piețele, frizeriile care vor încălca restricțiile de Covid vor fi sancționate

Primăria municipiului Chișinău îndeamnă administrațiile piețelor, centrelor comerciale, unităților HORECA și altor agenți economici să respecte cu strictețe măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19, obligatorii în municipiul Chișinău, în caz contrar, aceștia riscă sistarea activității economice pentru o perioadă de până la trei luni.

O decizie în acest sens a fost aprobată de către Comisia extraordinară de sănătate publică din municipiul Chișinău.

De asemenea se interzic evenimentele, întrunirile în grup, în spații închise, cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane. T

În context, membrii Comisiei reiterează că solicitările întreprinderilor și agenților economici pentru reluarea activităților de divertisment, precum: bowling, cluburi de noapte, etc., vor fi respinse.

În continuare, toate activitățile și evenimentele sportive organizate pe teritoriul municipiului Chișinău se vor desfășura fără suporteri și spectatori.

Comisiile intersectoriale de control, Centrul de Sănătate Publică Chișinău, Direcția de poliție a mun. Chișinău, precum și alte autorități abilitate vor recurge la aplicarea sancțiuni pentru încălcările prevederilor menționate.

Jurnal.md a plasat azi, 12 octombrie, un reportaj din care se observă că atât agenții economici, cât și oamenii nu respectă recomandările epidemiologilor în Chișinău, o capitală aflată sub cod roșu de alertă cu Covid. Experții anunță, dar nu încearcă să împiedice cumva extiderea acestui virus. În jurul Pieței Centrale din Chișinău e un adevărat dezmăț, în ceea ce privește respectarea normelor impuse pe timp de pandemie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: