image
Sursa foto: aviationsourcenews.com

Ucraina: Cel mai mare avion din lume, Antonov An-225, a fost distrus astăzi în urma unor bombardamente lângă Kiev

Cel mai mare avion din lume, Antonov An-225, a fost distrus astăzi în urma unor bombardamente lângă Kiev. Nu este clar cine l-a distrus, rușii sau ucraineni, deoarece aeroportul unde se afla era sub controlul rușilor, scrie Biziday.

Conform unor filmări video, avionul Antonov poreclit Mryia (Visul), unic în lume, a luat foc în interiorul unui hangar. El era stocat pe aeroportul Hostomel, unde este și sediul producător de avioane Antonov.

Este neclar ce a cauzat distrugerea avionului. În timp ce surse ucrainene acuză Rusia de sabotarea intenționată a acestui simbol al Ucrainei, pare probabil că, de fapt, acesta a fost lovit și distrus chiar de armata ucraineană, dar neintenționat. Astăzi au avut loc lupte grele lângă Hostomel, în Bucha și Irpin, unde o întreagă coloană a trupelor aeropurtate rusești a fost distrusă.

De asemenea, există rapoarte că armata ucraineană a bombardat puternic aeroportul Hostomel pentru a bloca folosirea acestuia de către forțele rusești pentru a aduce întăriri și provizii. Este posibil ca acesta bombardament să fi fost cel care a distrus avionul An-225.

Antonov AN-225 Mriya avea 6 motoare, o lungime de 84 de metri și o anvergură a aripilor de 88,4 metri. Era folosit pentru transporturi comerciale de gabarit depășit, de până la 250 de tone.

Noutăţile partenerilor

comentarii: