image
Sursa foto: chisinau.md

Panseluțele, plantate în parcuri

Florile cumpărate de Silvia Radu pe banii publici, pentru a face din ele un imens covor în fața Catedralei „Nașterea Domnului” din Chișinău, sunt mutate treptat în alte parcuri din oraș. Muncitorii de la „Spații verzi” au lucrat astăzi cu mult zel, deși spun că din banii cheltuiți pentru o frumusețe temporară s-ar fi putut majora salariile lor.

Am încercat să vorbim și cu alți muncitori, dar unii șefi de la „Spații verzi” aveau grijă ca oamenii să nu vorbească prea mult cu presa.

Deși la sedința Primăriei, directorul adjunct al ”Spațiilor verzi”, Galina Leahu, a precizat că e normal ca 10 -15 la sută din flori să fie ofilite, ulterior a spus altceva.

Amintim că primarul interimar la Chișinăului, Silvia Radu, a inaugurat covorul de flori în cadrul unei conferințe de presă, anunțând că valoarea acestuia este de 1,8 milioane de lei. Documentele oficiale arată altă cifră - un milion 983 de mii de lei. La licitație a participat un singur agent economic - firma „ Decor Bureau”. Reprezentanții acesteia nu au fost de găsit nici la telefon, nici la birou. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, licitația pentru procurarea florilor a fost organizată pe 30 martie. Pe 5 aprilie a fost semnat contractul, iar pe 11 aprilie florile au fost livrate comanditarului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: