image
Sursa foto: Jurnal.md

Dumitru Robu, despre acuzațiile lui Sorin Stati: „Sunt organele competente, care urmează să se expună”

Fostul șef al MoldATSA, Sorin Stati, îl acuză pe procurorul general interimar, Dumitru Robu, de protecționism. Acesta spune că Robu ar fi protejat scheme din domeniul transporturilor și că ar fi închis un dosar în privința unui agent economic care ar fi furat energie electrică în anul 2011 de la Î.S. „Moldaeroservice”, companie administrată de Sorin Stati în acea perioadă.

Aseară la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV procurorul general interimar a fost solicitat să comenteze acuzațiile, însă acesta a refuzat afirmând că: „Nu o să mă expun referitor la cele menționate de domnul Stati. Sunt organele competente, care urmează să se expună și să examineze afirmațiile nefondate ale dumnealui”.

Dumitru Robu a insistat să precizeze că: „Acțiunile care sunt interprinse în ultima perioadă atât în adresa mea personală, cât și în adresa altor procurori din cadrul Procuraturii, nu este altceva decât acțiuni de a duce în eroare opinia publică și anume de a sustrage atenția de la adevăratele acțiuni care sunt intreprinse de către procurori în adresa unor subiecți. Este vorba despre Platon, Plahotniuc, Șor, Andronache și inclusiv, în ultima perioadă s-au alipit și alte persoane, care nemijlocit, sunt investigate astăzi de procurori”.

Amintim că Sorin Stati a depus și o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor în acest sens. Sesizarea urma să fie examinată marți, însă membrii CSP au decis să o amâne pentru data de 5 iulie, întrucât Sorin Stati a cerut recuzarea ministrului Justiției Sergiu Litvinenco, iar ședința CSP se desfășura în limita formatului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: