image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Mesajul Ambasadorului SUA, despre incendiul de la Filarmonică: „Suntem alături de echipă în aceste momente dificile”

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a lansat un mesaj în legătură cu incendiul de la Filarmonica Națională în care își exprimă susținerea pentru echipa care activează acolo și regretul pentru pierderea acestei instituții, care reprezintă o parte importantă a patrimoniului cultural al RM .

"Suntem profund întristați că în urma incendiului devastator de ieri seara a fost distrusă clădirea Filarmonicii Naționale din Chișinău. A fost o tragedie să urmărești cum o clădire atât de frumoasă din centrul Chișinăului, cât și o parte a patrimoniului cultural, au fost pierdute.

Ambasada SUA a avut o colaborare de excepție cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici" - Moldova care de-a lungul anilor a găzduit, de fiecare dată cu mult entuziasm, recitalurile noastre muzicale și tradiționalele Concerte de Crăciun. În calitatea mea de ambasador am avut ocazia să mă bucur de numeroase evenimente organizate în incinta acestei săli.

Suntem alături de echipa filarmonicii în aceste momente dificile și sperăm că acest simbol al culturii muzicale moldovenești va renaște din scrum pentru a continua să delecteze iubitorii de artă muzicală și generațiile ce vor urma. Aștept cu nerăbdare momentul când acest lucru se va întâmpla și ziua când ne vom revedea cu toții", a menționat Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan

Amintim că incendiul a izbucnit joi, 24 septembrie, în jurul orelor 12:00 și a fost stins azi dimineață, după 22 de ore de la izbucnirea acestuia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: