image
Sursa foto: AFP

UE declară LEGITIM Guvernul ACUM învestit la Chișinău; Mogherini și Hahn, mesaj pentru noua guvernare

„Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu guvernul legitim din punct de vedere democratic de la Chișinău, în baza unui angajament reciproc față de reforme și a principiilor fundamentale din Acordul de Asociere”.

Este declarația comună de ultimă oră a Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, vicepreşedintelui Comisiei Europene, Federica Mogherini, precum şi a Comisarului European pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn.

„Uniunea Europeană ia act de deciziile luate ieri de Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv de formarea coaliției guvernamentale.

Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu guvernul legitim din punct de vedere democratic, în baza unui angajament reciproc față de reforme și a principiilor fundamentale consacrate în Acordul de Asociere. Respectarea statului de drept și a democrației ar trebui să rămână pilonii relațiilor noastre. Aceasta este, în primul rând, ceea ce așteaptă și merită cetățenii Republicii Moldova.

Având în vedere evoluțiile care au urmat deciziilor luate ieri de către Parlamentul Republicii Moldova, Uniunea Europeană își reiterează cu fermitate apelul la calm și reținere. Dialogul dintre reprezentanții aleși în mod democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluții la actuala criză politică”, se spune în declarația emisă de înalții oficiali ai Uniunii Europene.

UEUE

comentarii: