image
Sursa foto: army.md

Militarii Armatei Naționale, mobilizați pentru menținerea ordinii publice

„Militarii Armatei Naționale vor fi mobilizați, pentru a ajuta autorităţile în gestionarea crizei legate de pandemia COVID-19”. Declarația a fost făcută astăzi de Igor Dodon, care a semnat un decret în acest sens.

Șeful statului a declarat că urmează să disponibilizeze la necesitate resursele sale logistice pentru sprijinirea personalului medical implicat în gestionarea crizei respective, fie că este vorba despre punerea la dispoziție a unor unități spitalicești, de implicare a personalului medical militar, de capacități de transport, puse la dispoziția autorităților sau alte tipuri de sprijin.

Totodată, militarii urmează să ajute ministerul Afacerilor Interne în realizarea măsurilor deja luate de autorități de combatere a răspândirii virusului, inclusiv să patruleze în locurile publice pentru a asigura respectarea distanței sociale (implicit a autoizolării vârstnicilor sau copiilor), un lucru vital în prevenirea răspândirii pandemiei și în reducerea cazurilor de îmbolnăvire a categoriilor de cetățeni vulnerabili.

„Vom fi la dispoziția colegilor de la MAI și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Împreună cu factorii de decizie și persoanele responsabile de planificarea operațională vom decide cum să intervenim în cel mai rapid mod în locurile în care prezența noastră este necesară și situația este mai îngrijorătoare”, a spus ministru Apărării, Alexandru Pânzari.

Armata Națională este pregătită să intervină cu un număr total de peste 1500 de militari și circa 160 de unități de tehnică de asigurare pentru patrulări în spațiile publice, alături de polițiști și carabinieri, inclusiv parcuri, terenuri de agrement și alte zone aglomerate pe întreg teritoriul țării, anunță reprezentanții Armatei Naționale.

army.mdarmy.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: