image
Sursa foto: ANI

ANI a inițiat controlul averii pe numele unui procuror Anticorupție și a unui primar din suburbia capitalei

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat controlul averii pe numele unui procuror Anticorupție, unui primar din suburbia capitalei și a unui primar din raionul Orhei.

În alte trei proceduri de control figurează un funcționar public din raionul Hâncești, care este verificat pentru un posibil conflict de interese, iar în două proceduri privind incompatibilități de funcție sunt vizați un primar din raionul Telenești și un consilier local din Pruteni, raionul Fălești.

Patru constatări au fost stabilite de inspectorii de integritate. Mai exact este vorba despre patru conflicte de interese, care au fost admise în funcția de publică de către un șef de Direcție din cadrul Consiliului municipiului Chișinău, un primar și un fost primar din raionul Cimișlia și un director de grădiniță din raionul Soroca.

O amendă de 3000 de lei a fost aplicată în privința unui consilier local din Copceac UTA Găgăuzia pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale. Alte șase cauze contravenționale au fost pornite pentru nedepunerea și depunerea tradivă a declarațiilor de avere și interese personale. Astfel, un director de întreprindere municipală din UTA Găgăuzia, un primar din raionul Telenești, trei funcționari publici cu statut special din cadrul IP Fălești și un director de bibliotecă din suburbia Chișinăului sunt cercetați de inspectorii de integritate pentru încălcarea regulilor de depunere a declarațiilor și s-ar putea alege cu câte o amendă în acest sens.

Opt conflicte de interese au fost soluționate de inspectorii de Integritate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: