image
Sursa foto: UEFA, sancțiuni, fair-play financiar

UEFA nu glumește: Trei cluburi, afară din cupele europene, din cauza fair-play-ului financiar

UEFA a luat măsuri drastice pentru nerespectarea fair-play-ului financiar. Vardar Skopja (Macedonia), Levski Sofia (Bulgaria) și Sporting Lisabona (Portugalia) au fost sancționate dur de Comisia de Control Financiar, primele două fiind excluse din cupele europene.

Macedonenii de la Vardar Skopje și bulgarii de la Levski Sofia au fost amendați cu câte 100.000 de euro și excluși un an din competițiile europene. Sancțiunile intră în vigoare dacă cele două cluburi se vor clasa pe un loc care să le permită calificarea în aceste competiții, până în 2021.

Pentru a demonstra că și-au lătit datoriile, ele vor avea la dispoziție un termen limită, stabilit pentru lunilr ianuarie, respectiv februarie. În prezent, Vardar ocupă locul secund în prima ligă din Macedonia, în timp ce Levski e pe locul 3 în Bulgaria.

UEFA nu a specificat natura datoriilor pe care le au cele două cluburi.

Scandalurile din ultimul an de la Sporting Lisabona nu au rămas fără repercusiuni. Portughezii au primit o amendă de 50.000 de euro pentru întârzierea nepermis de multă a plăților unor datorii mai vechi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: