image
Sursa foto: președinte.md

Întrunirile religioase vor fi reluate începând cu data de 10 mai; Dodon a făcut anunțul înainte de decizia CSE

Comisia pentru Situații Excepționale a adoptat azi o decizie cu privire la întrunirile religioase care sunt permise începând cu ziua de duminică, 10 mai. Preoții vor putea oficia slujbe în curtea bisericilor, cu respectarea tuturor recomandărilor enunțate anterior de epidemiologi. Anunțul a fost făcut în această seară, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, de premierul Ion Chicu.

Un anunț similar a fost făcut și de președintele Igor Dodon, pe pagina sa de facebook cu câteva ore înainte ca decizia să fie aprobată de Comisia pentru Situații Excepționale.

„A fost luată decizia ca începând cu următorul weekend, să fie permise serviciile divine cu participarea enoriașilor în curțile bisericilor. Acest subiect l-am discutat în cadrul vizitei mele la Bălți, unde am avut o întrevedere cu Episcopul de Bălți și Fălești, Markel”, informa azi Dodon. În context el a menționat că a discutat cu episcopul și „diverse chestiuni ce țin de susținerea Bisericii Ortodoxe”.

Amintim că odată cu instituirea stării de urgență, autoritățile au interzis oficierea slujbelor în interiorul lăcașelor sfinte pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus. Mai mulți preoți au fost penalizați cu amenzi usturătoare din cauză că au ignorat decizia CSE. În urma unor critici lansate de premierul Ion Chicu în adresa bisericii, acesta a fost apostrofat de Mitropolitul Vladimir care i-a cerut să-și înceteze atacurile „dușmănoase și disprețuitoare” la adresa bisericii. În replică Ion Chicu a declarat că își asumă totalmente deciziile legate de restricțiile referitoare la unele activități religioase aplicate în perioada stării de urgență și că aceste reguli se cereau a fi respectate de toți.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: