image
Sursa foto: jurnal.md

Socialistul care l-a înlocuit pe Golovatiuc în Biroul Permanent; A fost numit și președinte al Comisiei economie

Deputatul fracțiunii parlamentare a PSRM, Petru Burduja, a fost inclus în componența Biroului permanent al Parlamentului.

Potrivit hotărârii adoptate astăzi de Parlament, Petru Burduja l-a înlocuit în funcția de membru al Biroului permanent pe Vladimir Golovatiuc, Fracțiunea parlamentară PSRM, care a renunțat la mandatul de deputat începând cu 20 ianuarie.

Printr-o altă hotărâre, Petru Burduja este numit în funcția de președinte al Comisiei economie, buget și finanțe, deținută anterior de Vladimir Golovatiuc.

Totodată, deputatul PSRM Oleg Lipskii a fost numit vicepreședinte al Comisiei economie, buget și finanțe, iar deputatul din aceeași fracțiune Grigorii Guzun – membru al acesteia.

Precizăm că Biroul permanent se formează, ținând-se cont de reprezentarea proporțională a fracțiunilor în Parlament. Din el fac parte, din oficiu, Președintele Parlamentului şi vicepreședinții. Numirea și alegerea în comisiile permanente la fel se face ținându-se seama de reprezentarea proporțională în Parlament

Noutăţile partenerilor

comentarii: