image
Sursa foto: OMS Moldova

353 de persoane, printre care 6 gravide și 22 de copii, infectați cu COVID-19 în RM; Starea pacienților

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în Republica Moldova rămâne a fi 353. Printre cei infectați se numără și 22 de copii, dar și șase gravide.

Din numărul total de cazuri confirmate, 73 sunt de import din Rusia, Ucraina,Italia, Franța, Elveția, Marea Britanie, România, Cehia, Germania, Bulgaria, Belarus, iar 280 sunt cu transmitere locală.

La Spitalul „Toma Ciorbă” din capitală sunt internate 125 de persoane diagnosticate cu COVID-19. 26 de persoane se află în stare gravă, 64 au evoluție medie, iar 35 în stare satisfăcătoare.

„Avem spitalizați 22 copii și 11 adulți în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii din capitală. 27 persoane sunt de gravitate medie, iar 6 sunt în stare satisfăcătoare”, a informat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

În același timp, la Spitalul Clinic Republican din Chișinău, sunt spitalizate 15 persoane, patru dintre ele sunt de gravitate medie, iar 11 înregistrează o evoluție gravă. La Institutul Mamei și Copilului este internată o mamă cu un copil mic. Primul test al femeii a fost negativ, informează Dumbrăveanu.

De asemenea, la Spitalul Feroviar sunt internați 82 de pacienți cu COVID-19. 31 de persoane sunt de stare medie, iar 51 în stare satisfăcătoare. La Spitalul din Bălți sunt internate 16 persoane, 10 sunt în stare medie, iar 6 cu evoluție satisfăcătoare. La spitalul din Căușeni sunt 14 persoane internate, cinci cu evoluție medie, iar nouă stare satisfăcătoare.

La Spitalul „Arhanghelul Mihail”, avem internate patru persoane, toate sunt de gravitate medie. La Spitalul Raional Cahul a fost adusă o persoană.

La Maternitatea nr. 2 au fost internate șase gravide, trei dintre ele sunt de gravitate medie, iar trei sunt în stare satisfăcătoare.

La Institutul de Medicină Urgentă sunt internate cinci persoane, care au nevoie de urgențe medico-chirurgicale.

Până acum au fost confirmate persoane cu transmitere locală de COVID-19 în următoarele localități: Chişinău, Cahul, Ialoveni, Ştefan Vodă, Sângerei, Anenii Noi, Cantemir, Nisporeni, Orhei, Taraclia, Strășeni, Hânceşti, Soroca, Căuşeni, Bălți, Râșcani și stânga Nistrului.

Briefingul poate fi urmărit aici.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: