image
Sursa foto: Jurnal.md

Consilerii din CMC au testat astăzi votul electronic, după care s-au întors la vot prin ridicarea mâinii

Ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău a început cu testarea funcționalității votului electronic. După ce a fost testat însă, consilierii s-au întors la modalitatea de votare prin ridicarea mâinii.

Sistem de vot electronic presupune că fiecare consilier deține o cartelă corespunzătoare unui dispozitiv care este instalat la fiecare masă. Astfel, consilierii participanți la ședință vor fi înregistrați automat.

„Dacă doriți să ieșiți pentru câteva minute din sală, automat sistemul va citi acest lucru și veți fi excluși din rândul participanților. Când vor fi supuse votului chestiuni de pe ordinea de zi, prin butonul verde consemnați „pro”, butonul roșu „contra” și galben „abținere”. Astfel, toate rezultatele vor apărea pe ecran”, a menționat secretatul CMC, Adrian Talmaci.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a declarat că finalizarea regulamentul privind utilizarea acestui sistem este pe ultima sută de metri. „Între timp pot apărea unele modificări, însă ne vom învăța”, a declarat Ceban.

Totuși, după ce sistemul a fost testat în fața prezenței presei, când a început ședința propriu-zisă a CMC, consilierii au trecut la practica anterioară, prin vot ridicând mâna, ceea ce i-a indignat pe unii consilieri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: