image
Sursa foto: Profimedia Images

VIDEO: India, devastată de ciclonul Tauktae; Cel puțin patru oameni și-au pierdut viața și zeci de comune au fost distruse

Un ciclon puternic a lovit duminică India, deja afectată de pandemie. Cel puțin patru persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor iar zeci de comune au fost distruse de ape, potrivit Mediafax.

Ciclonul care ameninţa India de câteva zile a devenit mult mai periculos în ultimele ore. Viteza vântului atinge şi 140 de kilometri pe oră, iar 73 de comune au fost afectate.

Ciclonul Tauktae, prima furtună majoră a sezonului este așteptată să ajungă marți și în statul Gujarat, se arată într-o declarație a Departamentului Meteorologic din India.

Aproape 2.500 de muncitori ai salvatorilor guvernamentali au fost trimiși în șase state pe calea ciclonului Tauktae – Kerala, Karnataka, Tamil Nadu, Gujarat, Maharashtra și Goa. Aceștia sunt echipați cu aparate de radio fără fir, telefoane prin satelit și instrumente necesare operațiunilor post-ciclon, scrie India Today.

Regiunea Gujarat a fost cea mai afectată. În zonă au mai avut loc fenomene meteo extreme, însă schimbările climatice nu au schimbat frecvenţa acestora, ci intensitatea.

Populația Indiei primește astfel o nouă lovitură, după ce țara a fost devastată de pandemie în ultima lună, atingând cifre record de cazuri de Covid și de decese asociate virusului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: