image
Sursa foto: border.gov.md

Contrabandă cu țigări la aeroport

13 000 de țigarete au fost descoperite de vameșii de la Aeroport. Trei persoane s-au ales cu amenzi și țigaretele confiscate, după ce au încercat să evite controlul vamal.

Trei încercări de a transporta ilegal țigarețe în afara Republicii Molodva au fost înregistrate la aeroportul din capitală.

Țigările de diverse mărci,erau marcate cu timbru de acciz al RM.

Primele două incidente s-au înregistrat vineri în timpul scanării bagajelor pasagerilor înregistrați pentru cursa spre Lisabona. Prezența țigaretelor a fost semnalată inclusiv de către câinele specializat al Vămii, ceea ce a determinat controlul fizic al valizelor suspecte. În rezultat, vameșii au descoperit două valize ce conțineau 5 000 și respectiv, 3 000 de țigarete nedeclarate.

Tot cu ajutorul scanerului și a câinelui de serviciu a fost prevenită și cea de-a treia tentativă de scoatere din țară a altor 5 000 de țigarete nedeclarate. Cazul a fost înregistrat ieri. De această dată, produsele din tutun au fost depistate în bagajul unui pasager al cursei Chișinău-Roma.

Conform procedurii, loturile de țigarete au fost reținute în vederea confiscării, iar persoanele care le-au tăinuit de la controlul vamal au fost amendate cu câte 3 000 de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: