image
Sursa foto: Getty Images

Christian Eriksen nu mai are drept de joc în Serie A! Ultimele detalii despre situația mijlocașului

Christian Eriksen se află în prezent în afara oricărui pericol, după episodul dramatic de la EURO 2020, însă oficialii din Serie A nu vor să-i ofere drept de joc pentru noul sezon.

Șeful comitetului medical din cadrul Federației Italiene de Fotbal, Francesco Braconaro, a declarat că Eriksen nu poate avea drept de joc în Serie A cât timp are montat pe inimă acel dispozitiv electric, ICD, care acționează ca un defibrilator. Acest dispozitiv îi este necesar lui Eriksen pentru a fi prevenit un nou stop cardiac.

Medicul Francesco Braconaro a explicat care este situația lui Eriksen: "Nu putem să-i dăm drept de joc pentru nicio competiție oficială din Italia. Dacă acel dispozitiv va fi îndepărtat, iar el își va putea relua activitatea fără niciun pericol și fără restricții, doar atunci va putea juca din nou pentru Inter", a spus Braconaro, citat de Football-Italia.

Daley Blind are montat un dispozitiv similar, iar Ajax și naționala Olandei i-au dat drept de joc în aceste condiții, fără să fie nevoit să îndepărteze aparatul respectiv.

Legislația din Italia prevede reguli stricte în ceea ce privește condiția sportivilor, astfel că niciun atlet nu poate participa la competițiile oficiale dacă are nevoie de un asemenea dispozitiv, ICD.

Italienii sunt foarte precauți și după decesul lui Davide Astori, fostul căpitan al Fiorentinei, care a murit în somn, în martie 2018, la vârsta de 31 de ani.

Meciul Danemarca - Finlanda, de la EURO 2020, a fost întrerupt în minutul 42 după ce mijlocașul Christian Eriksen a suferit un stop cardio-respirator.

Partida a fost întreruptă peste o oră și jumătate, până când starea de sănătate a lui Christian Eriksen s-a ameliorat. Mijlocașul danez a fost transportat la ”Rigshospitalet” din Copenhaga, de unde le-a transmis coechipierilor să intre pe teren și să continue partida.

Finlanda s-a impus în final cu 1-0, dar Danemarca a trecut peste episodul dramatic în următoarele meciuri și a fost eliminată de la EURO tocmai în semifinale, de către Anglia.

Citeşte mai mult despre

comentarii: