image
Sursa foto: rise.md

Palatul de Cultură al Sindicatelor este demolat

După Piața „Bogdan Voievod”, a venit și rândul Palatului de Cultură al Sindicatelor. Clădirea de pe strada Kiev din capitală a început să fie demolată astăzi. Presa a scris anterior că terenul este pregătit pentru construcția unui centru comercial și a fost vândut la pachet cu fosta cafenea „Guguță”, care s-a aflat în proprietatea „Finpar Invest”, firmă controlată de către șeful PD, Vladimir Plahotniuc.

Alții oameni au spus că nu sunt împotriva demolării clădirii, însă au găsit alte soluții în locul unui centru comercial.

Potrivit unei investigații RISE Moldova, Palatul de Cultură al Sindicatelor a fost pus în circuitul comercial la sfârșitul lui 2015, când „Capital Investments” l-a cumpărat cu aproximativ două milioane de euro. Anterior, presa a scris că firma ar fi afiliată controversatului primar de Orhei, Ilan Şor, şi că în locul Palatului de Cultură al Sindicatelor urmează să fie construit un centru comercial de peste 40 de mii de metri pătraţi. Compania ar avea sediul juridic în casa lui Nicolae Șterbeț, consilier raional PD din Hâncești, și proprietari reali ascunși în spatele unor interpuși ciprioți. Solicitat de RISE Moldova, Sergiu Șterbeț, administratorul „Capital Investments”, tot el și fiul consilierului din Hâncești, a rugat să-i fie expediate întrebările pe e-mail și nu a mai răspuns la ele. În 2017, Palatul de Cultură al Sindicatelor a fost cumpărat de firma „Regata Imobiliare” la pachet cu fosta cafenea „Guguță”, deținută de compania „Finpar Invest” SRL – piesă de rezistență în imperiul imobiliar al oligarhului Vladimir Plahotiuc. În noiembrie trecut, „Regata Imobiliare” a obținut acordul Primăriei capitalei ca în locul palatului să înalțe un centru comercial. Vânzarea clădirii a mai fost precedată de gajări consistente, alte imobile demolate și tranzacții cu companii afiliate lui Ilan Șor, condamnat în primă instanță în dosarul fraudei de la Banca de Economii, dar care se află în libertate până la o decizie finală a Curții de Apel Cahul. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: