image
Sursa foto: Jurnal.md

Filat: „În umbra blocului Dodon-Voronin stă fugarul Plahotniuc”

Coaliția PSRM-PCRM ar fi creația fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, care încearcă pe această cale să-și salveze nu doar averile, ci și libertatea. Opinia aparține fostului lider PLDM, Vlad Filat și a fost expusă într-o postare pe pagina sa de facebook.

„Perspectiva pierderii alegerilor și pericolul ajungerii în fața justiției au determinat refacerea pe față a vechii alianțe Plahotniuc-Dodon-Voronin, cu Șor pe post de satelit artificial. Fugarul laș Plahotniuc stă în umbra blocului Dodon-Voronin și speră că o victorie peseremisto-comunistă îi va permite să-și salveze nu doar averile, dar și libertatea pentru care a luat drumul pribegiei prin lumea largă”, a scris fostul premier.

„Din păcate, Dodon nu a știut să folosească oportunitatea pe care blocul ACUM, din care făcea informal parte și PLDM, i-a oferit-o în 2019: să scape din robia lui Plahotniuc. S-a dovedit că libertatea este o povară prea grea și Dodon s-a întors în sclavia lui Plahotniuc, precum un câine bătut”, mai scrie Vlad Filat.

Fostul premier anunță că „dacă îi va permite sănătatea”, va prezenta în scurt timp date și informații concrete referitor la „moștenirea” lăsată de Voronin și Dodon după 8 ani de guvernare comunistă: sărăcia, izolarea și lungile cozi în miez de noapte pe la porțile ambasadelor pentru vize.

Liderii PSRM, PCRM nu au comentat deocamdată aceste declarații.

Amintim că PLDM a anunțat că nu va participa în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate și a îndeamnat anterior membrii și simpatizanții săi să sprijine Partidul Acțiune și Solidaritate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: