image
Sursa foto: Jurnal.md

RM are nevoie de viziune și cooperare între forțele democratice; Igor Munteanu propune semnarea unui Pact Anti-fraudă

Republica Moldova are nevoie mai mult ca oricând de unitate și cooperare între forțele democratice pentru eliberarea de actualul regim. Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, deputatul Igor Munteanu, propune semnarea unui Pact Anti-fraudă între partidele de orientare europeană, care să asigure susținerea politică necondiționată pentru recuperarea banilor și pedepsirea vinovaților.

Potrivit deputatului ieri majoritatea PSRM-Șor-Pentru Moldova a bătut ultimul cui în sicriul democrației parlamentare.

„ Când hoții și profitorii ajung să facă legi în numele statului, acest stat încetează să mai existe.

Când justiția doarme, bandiții, șarlatanii și ticăloșii își împart între ei resursele vitale ale statului pe care pretind că-l reprezintă.

Când partidele bune și liderii lor rămân dezbinați, hoții vor face coalițiile lor prin care-și vor întări rândurile.

Când lași ca politicieni corupți să servească deschis unor state ostile, să te aștepți ca ei să folosească statul pentru a promova interese antinaționale (federalizarea relațiilor cu UTAG, anularea legii anti-propagandă, ridicarea limbii ruse la rangul limbii de stat).

Iar atunci când te obișnuiești cu dezmățul și frauda comisă în gestionarea unor largi rețele de magazine sociale, ca instrumente de corupție politică în masă, atunci să te aștepți că acestea vor vinde în curând și medicamente prin magazine ambulante”, a menționat Igor Munteanu

Potrivit politicianului, simpla constatare a situației nu mai ajută. RM are nevoie mai mult ca oricând de viziune și cooperare între forțele democratice.

„În următoarele luni ne așteaptă multă muncă, transpirație, dar și răsplata unui stat eliberat de sechelele lui Plahotniuc, Șor și Dodon.

Va fi nevoie de semnarea unui Pact Anti-fraudă între partidele de orientare europeană, care să asigure susținerea politică necondiționată pentru recuperarea banilor și pedepsirea vinovaților”.

Deputatul a reiterat că e nevoie de recunoașterea neconstituționalității celor mai multe dintre legile antinaționale votate de actuala coaliție PSRM-Șor.

În aceste condiții el a propus să fie invitat un Procuror european cu misiuni speciale pe dosarele de rezonanță, care să conducă la condamnarea definitivă și confiscarea averilor celor implicați în frauda bancară și altfel de crime grave.

„Este nevoie urgentă ca noul președinte să lanseze cât mai curând acțiuni care să conducă la deparazitarea sistemului de drept, la o cooperare intensificată cu GRECO, cu Departamentul Trezoreriei SUA cu Procurorul UE, ca priorități de relansare a speranței în RM”, a mai spus deputatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: