image
Sursa foto: jurnal.md

2 milioane de euro pentru funcția de procuror general: A fost deschis un proces penal

Procuratura Anticorupție a inițiat un proces penal privind informațiile precum că funcția de procuror general a fost vândută în 2009 cu 2 milioane de euro.

„La 17 decembrie 2019, la Procuratura Anticorupţie a parvenit demersul deputatului Radu Marian prin care s-a solicitat verificarea informațiilor și declarațiilor apărute în presă privind tranzacționarea funcției de Procuror General în anul 2009, în schimbul unei sume de 2 milioane de euro. Procuratura Anticorupție a dispus înregistrarea informației în Registrul nr. 1 pentru evidența cererilor și comunicărilor despre infracțiuni și a inițiat un proces penal în care urmează a fi verificate toate circumstanțele invocate și adoptată o soluție conform articolului 274 din Codul de procedură penală”, informează Procuratura Anticorupție.

Se întâmplă după ce deputatul PAS Radu Marian a cerut săptămâna trecută Procuraturii Anticorupție să se autosesizeze în legătură cu posibila „vânzare” a funcției de procuror general cu 2 milioane de euro în anul 2009, informații despre care au vorbit anterior fostul premier Vladimir Filat și omul de afaceri Veaceslav Platon.

interpelare radu marianinterpelare radu marian

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: