image
Sursa foto: jurnal.md

Kulminski: După filmulețe cu domnul Dodon, orice președinte în orice țară și-ar fi dat demisia de onoare

Invitații emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV de luni, 25 mai, sunt de părerea că până la alegerile prezidențiale din toamnă trebuie să vină un alt guvern care să organizeze alegeri parlamentare anticipate ca în următorul legislativ să vină forțe pro europene, astfel ca Republica Moldova să iasă din criza politică și socială în care se află.

Invitații în platou Vladimri Kulminski, director executiv IPIS, Igor Grigoriev, fost șef APP, Lilian Carp, deputat Blocul ACUM, Armand Goșu, analist politic din România susțin că Igor Dodon este același păpușar ca Vlad Plahotniuc, care dirijează și se folosește atât de guvern, ministere pentru a câștiga un nou mandat.

Vladimir Kulminski a menționat că după secvențele video în care Igor Dodon primește de la Plahotniuc o sacoșă în care s-ar afla bani pentru salarizarea socialiștilor în orice țară, președintele și-ar da demisia de onoare.

După aceste filmulețe cu domnul Dodon orice președinte în orice țară cred că și-ar fi dat demisia de onoare sau ar fi urmat o investigație serioasă despre ce se întâmplă în acele videouri. RM este deja într-o criză profundă de orice gen, echipa domnului Dodon și domnului Chicu e o problemă foarte mare, deoarece ce a făcut domnul Dodon în luna noiembrie 2019 după părerea mea a fost o greșeală imensă. El a preluat puterea în stat nefiind în stare să o păstreze și regimul dumnealui s-a transformat într-o enclavă rusească de pe spatele Ucrainei, el credea că va reuși să se mențină la putere cu ajutorul Federației Ruse, dar ce s-a întâmplat în realitate este că RM s-a izolat de pe scena internațională. Noi avem alegeri prezidențiale în luna noimebrie domnul Dodon și Chicu nu au niște realizări majore, adică economia nu crește, cu coronavirus, criza a fost gestionată destul de prost în RM. Salariile, pensiile nu cresc, reforma Justiției nu există. Pentru această echipă a mai rămas doar o singură cale de a încerca de a câștiga aceste alegeri geopolitica de Est versus Vest”, a menționat Kulminski.

Carp: „Igor Dodon e fix ca în povestea „O mie și una de nopți” a Șeherezadei”

Deputatul Lilian Carp s-a referit la inițiativele pe care le-a anunțat, ieri, 25 mai Igor Dodon de a dubla salariile medicilor și de a oferi un ajutor unic în valoare de 700 lei pentru toți pensionarii care primesc o pensie mai mică de 3000 de lei. Carp susține că acesta sunt scenarii păguboase, pe care guvernul Chicu nu le va putea îndeplini, iar din acest motiv toate responsabilitățile vor fi aruncate anume pe umerii guvernului tehnocrat, astfel fiind sacrificat.

Igor Dodon e fix ca în povestea „O mie și una de nopți” a Șeherezadei poate să ne spună peste noapte fel de fel de scenarii. Situația critică în care a ajuns RM se datorează lui Igor Dodon când a demis guvernul Sandu trebuia să se gândească foarte bine deoarece RM a omis câteva zeci sau sute de milioane de euro. Acești 700 de lei este o otopie, eu am impresia că se va încerca repede să se voteze majorări după care se va încerca să se scape de guvern, altfel spus să pună în cârcă eșecurile politice. Eu așa văd scenariu Dodon vrea să scape de guvernare, să arunce iresponsabilitatea sa pe umerii altor politiceni.

Dodon încearcă acuma în plină campanie electorală cât mai mănâncă la Condrița câte un castravete prin sera sa repejor să facă câteva majorări iar apoi să scape de acest guvern. El încearcă să pun în aceeași oală partide precum a lui Candu a lui Șor care i-au fost cumetri cu care toate prostile în politică le-a făcut cu ei împreună, atunci când au vândut profesroiii turci, atunci când au pus șeful la Moldova Gaz și multe altele. Când dădeau cu împrumut deputații unii de la altul”, a precizat Carp.

Grigoriev: „Chicu singur demisia nu o să-și dea. El încă n-a spus nimic despre furtul miliardului”

Fostul șef al APP Igor Grigoriev a menționat că dacă până în 7, 8 iunie 2019 Plahotniuc era păpușarul care-i juca pe toți, acum îl avem pe Igor Dodon care dirijează tot în acest stat. Acesta a declarat că premierul Chicu nu-și va da demisia din fruntea guvernului.

Domnul Chicu singur demisa nu o să-și o depună. Dumnealui a înțeles viitorul lui politic deja în RM după toată cariera asta de la PD cum au menționat și ceilați invitați că a fost și vice ministrul Finanțelor, dar până atunci consilier și era și în cadrul unui proiect al Băncii Mondiale așa și n-a spus nimic despre furtul miliardului. Nu acum să-i arăte și să-i bată în piept lui Andrian Candu, el avea atunci de spus multe și acum la fel. Dodon este acel care joacă cartea, până în 7, 8 iunie 2019 am avut păpușarul Plahotniuc care îi juca pe toți ca la teatru Guguță, acum noi îl avem pe Igor Dodon care stă și-i joacă pe Ion Chicu, Zinaida Petrovna și restul aranjați acolo prin diferite funcții în ministere, secretari de stat, peste tot. El dirijează toată chestia asta.

Se crează o singură impresie toate aceste păpușe sunt plătite exact fix așa cum erau plătite de Vlad Plahotniuc în plicuri și-n culioace cu speranța că o să câștige acele alegeri din 1 noiembrie, care defapt sunt un scrutin electoral făcut de Dodon și Plahotniuc în primăvara, vara anului 2016. Este necesar ca să vină un nou guvern să organizeze alegeri parlamantare anticipate, ca Moldova să o pornească din loc odată și odată”, a declarat Grigoriev.

Armand Goșu: Ce trăieți dvs în RM este mizera lăsată de Plahotniuc și trebuie să faceți curat în casă

Printr-o intervenție prin skype, analistul politic Armand Goșu a declarat că tot ce se întâmplă în politica din RM este creația lui Vlad Plahotniuc,

Acel clip pe care l-a distribuit domnul Reniță ce v-a spus nou, nu știați că Igor Dodon e creația lui Plahotniuc, aveați vreun dubiu? Nu doar Igor Dodon și socialiștii sunt creația lui Plahotniuc ci și pe cealaltă parte a spectrului politic au fost publicații susținute financiar. Ce trăieți dvs în RM este mizera lăsată de Plahotniuc și trebuie să faceți curat în casă. E puroi e mult puroi, trebuie să vă tratați cu antibiotice să scăpați de aceste infecții și să porniți înainte pentru că până la urmă nici România de la București nici cea de la Iași nu poate rezolva preoblemele extrem de complicate care sunt în RM. Doar dvs știți și puteți să faceți treaba asta”, a menționat Armand Goșu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: