image
Sursa foto: Youtube/JurnalTV

Moldoveni care s-au aventurat să trăiască visul american, iar astăzi au un salon de înfrumusețare în Chicago // VIDEO

Chiar dacă nu intenționa să plece în America, acum nouă ani Valeriu Bodeanu a aplicat la loteria vizelor. Într-un final, a câștigat șansa de a-și construi viitorul peste ocean. Nici măcar câștigul la loterie nu l-a determinat pe Valeriu să plece. Însă planurile lui s-au schimbat brusc atunci când a cunoscut-o pe Mihaela, cea care avea să-i devină soție.

Mihaela avea 18 ani când și-a asumat decizia de a pleca din Moldova. S-au aventurat să trăiască visul american împreună, deși nici nu bănuiau ce îi aștepta peste ocean și cât va dura plecarea în State.

Timpul în America înseamnă bani, iar ca să reziști trebuie să profiți de fiecare minut. Acest lucru moldovenii l-au înțeles imediat ce au ajuns. Își doreau un viitor sigur și plin de posibilități. Au căutat să adune experiențe, însă atunci când au văzut că lucrurile stagnează, au ales să acționeze.

Încă de acasă Mihaela avea o pasiune pentru extensiile de gene. Când a ajuns în State a decis nu doar să-și câștige banii făcând diferite joburi, dar și să studieze. A înțeles că extensiile de gene sunt solicitate peste ocean, iar atunci când avea timp liber, presta și acest serviciu.

Astăzi, familia Bodeanu are propriul salon de înfrumusețare în regiunea orașului Chicago. Deși de la idee până la lansare a fost un drum plin de provocări, moldovenii au mers împreună și au muncit cot la cot. Astăzi printre angajatele salonului sunt și moldovence, și ucrainence. Mihaela a înțeles că vrea să aibă alături un colectiv cu care să rezoneze din toate punctele de vedere.

Câteva luni au muncit ca să transforme un vis într-un loc de frumusețe, literalmente. Peste ocean, conaționalii au înțeles că munca este răsplătită după merit, iar orele nedormite și efortul depus se recompensează cu experiență, confort, siguranță și o viață cu posibilități.

Prima dată au revenit în Moldova după 3 ani, iar emoțiile și amintirile de atunci le păstrează și astăzi.

Statele Unite au devenit pentru mulți moldoveni casă și masă, însă deseori în forfota și graba de a le reuși pe toate, ai noștri se opresc și trăiasc sentimentul care nu are traducere în alte limbi. Mai amână gândul de a reveni definitiv în Moldova, însă cu drag de această țară și de oamenii care îi așteaptă aici, conaționalii de peste ocean transmit iubirea așa cum pot.

Noutăţile partenerilor

comentarii: