image
Sursa foto: Profimedia

Premier League mută decisiv împotriva Rusiei! Hotărârea are un impact financiar important

Premier League a decis, joi, să suspende contractul de difuzare a meciurilor din campionatul de fotbal al Angliei în Rusia, încheiat cu canalul Match TV pentru următoarele şase sezoane.

Decizia a fost luată ca urmare a invaziei ruse din Ucraina, a anunţat agenţia britanică de ştiri PA.

În luna martie, cluburile din elita engleză au suspendat contractul cu Rambler, o filială a Sberbank care deţinea drepturile de difuzare a campionatului englez până la finalul sezonului 2021-2022, recent încheiat.

Match TV, proprietatea gigantului energetic Gazprom, câştigase contractul pentru următoarele şase sezoane, din 2022 până în 2028, dar atât timp cât conflictul ucrainean se prelungeşte, organizatorul Premier League refuză să onoreze orice fel de contract cu orice difuzor din Rusia, precizează PA.

Această decizie, care nu este limitată în timp, nu a fost supusă aprobării cluburilor engleze, adaugă agenţia britanică de presă.

Match TV ar fi urmat să plătească 43 de milioane de lire sterline (50 de milioane de euro) pentru cele şase sezoane de Premier League.

Doar pentru perioada 2022-2025, drepturile TV pentru Premier League vândute în străinătate vor aduce aproximativ 5 miliarde lire sterline cluburilor.

Manchester City este campioana din sezonul 2021-2022 al Premier League, după o luptă aprigă cu Liverpool, decisă abia în ultimele minute din ultima etapă.

Citeşte mai mult despre

comentarii: