image
Sursa foto: platformada.md

Platforma DA semnalează fraudă de proporții în circumscripția 33: „Indivizii lui Țuțu aduc votanți cu transport organizat”

După ce în cadrul campaniei electorale întâlnirile lui Andrei Năstase cu oamenii au fost perturbate de grupuri de susținători ai lui Constantin Țuțu, care au sabotat întrunirile într-un mod agresiv, provocator, insultând și vocuferând impertinent, punând în pericol integritatea fizică și morală a celor prezenți, astăzi aceiași indivizi mituiesc electoratul chiar de la deschiderea secțiilor de vot din circumscripție. Acuzațiile vin din partea Platformei Demnitate și Adevăr, care califică ceea ce se întâmplă în circumscripția 33 drept o fraudă continuă de proporții.

„Indivizii lui Țuțu își aduc votanții cu transport bine organizat la secțiile de votare și îi așteaptă verificând poza buletinului de vot. Oamenii sunt plătiți în cazul în care au votat „corect” și li se propun băuturi alcoolice”, se spune într-o declarație a Platformei DA.

Iar la secțiile de vot din circumscripție internetul este bruiat, mai atenționează formațiunea.

„De exemplu secția 33/7 nu a dispus de internet de la 7.00 până a 8.15. De asemenea și la secțiile 33/13, 33/14, 33/15 nu a fost internet tomp de trei ore. La secția 33/13 la ora 10.30 camera de supraveghere a urnei a fost scoasă la 11.20 min pe motiv că nu funcționează. Dar scoaterea camerei a survenit imediat după ce o persoană de la PDM a discutat tet-a-tet cu președintele Comisiei Biroului electoral. O altă cameră a fost instalată abia peste o oră”, precizează Platforma DA.

Totodată, formațiunea afirmă că a fost pusă în aplicare schema „caruselul”. „A fost observată scoaterea buletinului din secția de votare, ceea ce presupune că persoanele respective participă la fraudă. În schimbul prezentării buletinului cu dovada că au votat cu PD, ei obțin remunerații. La aceeași adresă se prezintă zeci de persoane cu nume diferit, votând același concurent electoral. Reședința perfectată recent (12-17 februarie curent). Și la acte secții de vot se întâmplă lucruri ce depășesc cadrul legal. La Dobruja reprezentanții PD le plătesc oamenilor câte 500 de lei, dacă demonstrează că au votat pentru democrați”, se mai spune în declarația Platformei DA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: