image
Sursa foto: Profimedia

Dispută pe piața transferurilor. Bernardo Silva, între Barcelona și PSG; Cum vor francezii să-l convingă să semneze

Perioada de mercato în Europa este departe de a fi încheiată, iar luna august se anunță una cu multe transferuri de top.

Plecarea lui Frenkie de Jong de la Barcelona, cu destinația Premier League, ar putea debloca astfel "piața".

Catalanii au deja un fotbalist pe care vor să-l transfere după ce scapă de Frenkie de Jong, iar numele acestuia este Bernardo Silva, de la Manchester City.

Se pare că Xavi este un mare fan al mijlocașului lusitan și Manchester City nu s-ar opune plecării sale. Englezii vor aproximativ 85 de milioane de euro pentru Silva, sumă pe care ibericii sunt gata să o plătească.

Totuși, problemele Barcelonei vin din faptul că pe fir a intrat și PSG, anunță presa din Hexagon. Campioana din Ligue 1, prin noul director sportiv, Luis Campos, s-a arptat interesată de aducerea lui Bernardo Silva pe Parc de Princes.

Se pare că francezii vor încă un fotbalist pentru mijlocul terenului, asta după ce l-au adus pe Vitinha, de la Porto, pentru 35 de milioane de euro, și au un acord cu cei de la Lille pentru a-l înregimenta și pe Renato Sanches în schimbul a 15 milioane de euro.

Argumentul principal prin care cei de la PSG speră să-l convingă pe Silva să refuze Barcelona și să ajungă pe Parc de Princes este legat de trecutul fotbalistului în Ligue 1.

Conform sursei citate, faptul că lusitanul a jucat în Ligue 1 în trecut, la AS Monaco, și a făcut-o chiar bine, este argumentul de care s-ar putea lega șeicii.

Deși se află în criză financiară de doi ani, catalanii au semnat niște parteneriate avantajoase și vor să-l aducă și pe Inigo Martinez (31 de ani), de la Athletic Bilbao.

Bascii știu de interesul catalanilor și le-au transmis că nu vor să-l vândă. În plus, Bilbao i-a spus și fundașului același lucru, ceea ce l-a enervat pe jucător.

Astfel, s-a creat "o situație tensionată" între Inigo Martinez și Athletic Bilbao, potrivit publicației Relevo.

Catalanii sunt conștienți că situația lor financiară este foarte delicată și nu mai vor să facă "ceva nebunesc" pentru a-l aduce pe Inigo.

În urmă cu o săptămână, Barcelona a mai adus un fundaș, pe Jules Kounde, de la Sevilla. În plus, în această vară a mai ajuns pe Camp Nou și apărătorul Andreas Christensen, de la Chelsea.

Inigo Martinez mai are contract cu Bilbao până în iunie 2023. Jucătorul are o clauză de reziliere de 80 de milioane de euro, însă peste scurt timp va intra în ultimul an de contract.

Inigo Martinez a fost transferat de Athletic Bilbao de la Real Sociedad în ianuarie 2018, pentru 32 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: