image
Sursa foto: dse.md

Încălzirea cu sobe face victime: Două persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Două persoane au primit intoxicații cu monoxid de carbon după ce au exploatat o sobă defectă din propria locuință. Cazul a avut loc pe 2 ianuarie 2023 într-o casă de locuit din localitatea Ursoaia, raionul Căușeni.

Potrivit primelor informații un bărbat în vârstă de 86 de ani, dar și o femeie în vârstă de 84 de ani au fost transportați la spital după ce au făcut focul în sobă și s-au intoxicat cu produsele emanate de la aceasta.

Cazul a fost raportat la ora 17:39. Persoanele au fost preluate la spital pentru îngrijiri medicale de către un echipaj a Serviciului de asistență medicală.

Un alt caz, în care din cauza încălcării regulilor de apărare împotriva incendiilor o persoană a avut de suferit, a fost înregistrat pe 2 ianuarie în localitatea Scorțeni, raionul Telenești.

Aici un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost găsit de vecini carbonizat, după ce un incendiu a cuprins lenjeria de pat. Focul s-a autostins fără de a fi solicitată intervenția pompierilor. Circumstanțele cazului se stabilesc.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor necesitatea respectării regulilor antiincendiare în special la utilizarea surselor de încălzire.

Pompierii îndeamnă oamenii să stingă focul din sobă pe parcursul nopții și să nu poziționeze în apropierea surselor de încălzire mobilier, haine sau alte obiecte arzătoare.

În caz de situații de risc, persoanele pot cere ajutor apelând Serviciul 112. Potrivit IGSU, în doar primele două zuile ale anului curent, în Republica Moldova s-au produs 14 incendii , iar o persoană a decedat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: