image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

Țurcanu, despre ancheta la Teleradio-Moldova: „Ne vom lămuri cu situația care vădește o lipsă de respect față de România”

Vlad Țurcanu, directorul general al postului public de televiziune, a declarat în cadrul conferinței de presă dedicată revenirii reprezentanților Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2022, desfășurată în Torino, Italia, că astăzi va semna ancheta inițiată la Teleradio-Moldova din cauza discrepanței dintre voturile publicului și voturile juriului în ceea ce privește punctajele acordate României la Eurovision.

„N-aș fi vrut să vorbesc astăzi despre asta, dar pentru toată lumea este clar că această notă amară pe care a introdus-o în discuție juriul de la Chișinău nu a putut să adumbrească bucuria noastră de a-i urmări pe Zdob și Zdub și frații Advahov. Asta contează în primul rând. În ceea ce privește demersul meu de la Teleradio-Moldova, astăzi voi semna acea anchetă și n-am nicio îndoială că ne vom lămuri cu privire la această situație care vădește o lipsă e respect față de România - țara pe care noi o iubim. Și față de toată această încrengătură de relații și de proiecte care marchează populațiile de pe cele două maluri ale Prutului, dar încă o dată, nu poate un grup de oameni să influențeze într-o măsură decisivă o iubire și o prietenie pe care toată lumea o simte și care este într-o continuă dezvoltare”, a punctat în cadrul evenimentului Vlad Țurcanu, directorul general al postului public de televiziune.

Vlad Țurcanu a declarat că datorită artiștilor noștri, Republica Moldova a fost remarcată de presa internațională.

„Tuturor ne-a plăcut cum ei au fraternizat cu ceilalți artiști (...) Indiferent de ce loc ați fi ocupat, pentru noi sunteți pe primul loc. Atunci când evoluează Zdob și Zdub și frații Advahov, ne provoacă niște emoții unice, se clădește unicitatea noastră. Presa a fost generoasă, artiștii noștri au fost generoși, au dăruit emoții, emoții de care oamenii au nevoie. Au emanat o energie pozitivă de care are nevoie continentul european. Felicitări și Ucrainei. Felicitări Zdob și Zdub și frații Advahov”, a mai adăugat Vlad Țurcanu.

Amintim că la Teleradio-Moldova a fost declanşată o anchetă din cauza discrepanței dintre voturile publicului și voturile juriului.

Anterior Vlad Țurcanu declara că niciodată nu a existat o discrepanță atât de mare între votul juriului și votul publicului în ceea ce privește punctajele acordate României la Eurovision și că adevărata atitudine față de România este cea exprimată de public: „Ar trebui să înțelegem ce rațiuni au determinat juriul din Republica Moldova să fie atât de departe de ceea ce a spus publicul. Un motiv pentru care am intervenit public pe această temă a fost pentru ca publicul din România să înțeleagă că atitudinea adevărată față de România este cea exprimară de public, nu de 5 membri ai juriului".

Noutăţile partenerilor

comentarii: