image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

Câte amenzi au fost aplicate pentru nepurtarea măștilor în spațiile deschise, după ce acestea au devenit obligatorii

Doar în câteva zile de la hotărârea guvernului privind purtarea măștilor în toate spațiile deschise din Chișinău, forțele de ordine au aplicat deja 93 de amenzi privind nerespectarea acestei măsuri.

Datele au fost făcute publice în cadrul briefingului de astăzi privind evoluția virusului Covid-19 în Republica Moldova.

„Am documentat și am constatat peste 216 cazuri de încălcări. În privința persoanelor aflate în parcuri, în special în grupuri mai mari de trei persoane, și persoane cu vârsta de peste 63 de ani, au fost admise 53 de abateri. Ceea ce ține de purtarea măștilor de protecție în spațiile deschise din capitală, în special în zonele mai aglomerate, au fost deja documentate 93 de persoane”, a declarat șeful adjunct al IGP Marin Maxian.

Totodată, peste 70 de abateri s-au înregistrat pe numele mai multor cetățeni care nu au respectat regulile de protecție în spațiile deschise de agrement precum terase, foișoare.

Amenzi au fost împărțite și vânzătorilor unităților comerciale. Pentru nepurtarea măștilor, a mănușilor și nerespectarea distanței sociale, au fost pornite 105 proceduri, iar în privința vizitatorilor care nu au respectat măsurile antiepidemice, 128 de proceduri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: