image
Sursa foto: jurnal.md

Maia Sandu, despre demiterea judecătorului Vladislav Clima: „Desigur că nu a fost cea mai elegantă măsură”

Președintele Maia Sandu spune că decizia sa de a anula decretul prin care Vladislav Clima fusese numit președinte la Curtea de Apel Chișinău nu a fost „cea mai elegantă măsură”.

„Am anulat decretul precedentului președinte prin care Vladislav Clima a fost numit în funcție pentru că atunci când a fost ales în Consiliul Superior al Magistraturii legea nu a fost respectată. Desigur că nu a fost cea mai elegantă măsură, dar, din păcate, timpul măsurilor elegante a trecut”, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Dialoguri” cu Vlad Kulminski, la Jurnal TV.

În context, șefa statului a menționat și vizita făcută recent la Consiliul Superior al Magistraturii, care stârnise un val de constroverse în societate.

„Am avut zilele acestea o întâlnire cu membrii CSM, pentru că am avut niște mesaje importante pentru ei. Pe de o parte, ei spun că nu au suficientă putere pentru a curăța sistemul astfel încât judecători onești să ajungă în funcții. Pe de altă parte, chiar și atunci când au această putere, iau cele mai proaste decizii. Iată Clima este un exemplu. Sau săptămâna trecută, când iar au numit niște judecători cu mari probleme de integritate”, a mai adăugat Maia Sandu.

Amintim că, pe 28 mai curent, președintele Maia Sandu a anulat decretul fostului președinte Igor Dodon prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Maia Sandu și-a motivat decizia prin faptul că CSM a încălcat procedurile legale și a admis un conflict de interese inadmisibil atunci când a propus numirea lui Clima în această funcție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: