image
Sursa foto: europalibera.org

Accesul în cimitire, restricționat; IGP: „Veți vizita mormintele celor dragi în iunie”

Cetățenii Republicii Moldova urmau să sărbătorească la sfârșitul acestei săptămâni Paștele Blajinilor. În contextul pandemiei de COVID-19, Mitropolia Moldovei a anunțat că a amânat ziua în care vor fi pomeniți răposații și anume, pe 6, 7 și 8 iunie, curent.

Inspectoratul General al Poliției anunță că vor patrula pe parcursul zilelor de 26 și 27 aprilie cimitirele din țară, pentru a asigura respectarea măsurilor impuse de Comisia pentru Situații Excepționale și pentru a nu admite răspândirea epidemiei

„Insistăm să renunțați să mergeți în acest weekend la cimitir, chiar dacă este complicat”, se spune într-un comunicat emis de IGP.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Vadim Cojocaru, le-a recomandă cetățenilor să respecte restricțiile. „Este complicat să ne responsabilizăm când este vorba de tradiții și oameni dragi, dar este esențial să înțelegem că avem nevoie de cei dragi sănătoși încă mult timp înainte”, a menționat șeful IGP.

Poliția anunță că vor patrula localitățile, traseele, curțile blocurilor, zonele de agrement și se vor afla în permanență la posturile fixe din preajma instituțiilor medicale și în localitățile aflate în carantină.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: