image
Sursa foto: Agerpres

Pasageri din șapte țări au murit după prăbușirea avionului ucrainean la Teheran: A fost găsită cutia neagră a aeronavei

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, aparent din cauza unor probleme tehnice, relatează Reuters, citând presa iraniană. Aeronava este un Boeing 737 aparținând companiei Ukraine International Airlines și avea ca destinație Kievul.

Compania aeriană Ukraine International Airlines a informat că suspendă pe perioadă nedeterminată toate cursele aeriene către Teheran, în contextul în care un avion ucrainean Boeing 737 s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe un aeroport din Iran, informează Sky News.

Mai multe companii aeriene au informat că vor lua măsuri similare și vor schimba rutele zborurilor pentru a evita spațiul aerian iranian.

Compania aeriană australiană a informat că va evita atât spațiul iranian, cât și cel irakian.

Alte companii care au informat că vor suspenda zborurile prin Iran sunt Malaysia Airlines și Singapore Airlines.

Totodată echipele de salvare iraniene au găsit cutia neagră a avionului Boeing 737, al companiei Ukraine International Airlines, prăbuşit în această dimineaţă în apropierea aeroportului din Teheran, a anunţat postul public de radio iranian.

Țările de proveniență ale celor 176 de morți

Actualizare 10:15. Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a anunțat țările de origine ale celor 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului care se aflau în avionul prăbușit dimineață la Teheran.

Iran - 82;

Canada - 63;

Ucraina - 2 + 9 (echipaj);

Suedia - 10;

Afganistan - 4;

Germania - 3;

Regatul Unit - 3.

Președintele Ucrainei a transmis condoleanțe rudelor persoanelor decedate în urma prăbușirii avionului care zbura din Teheran spre Kiev, în această noapte, scrie Unia.net. Totodată, Vladimir Zelenski a solicitat procurorului general să pornească o anchetă penală pe acest fapt.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: