image
Sursa foto: Facebook/ Tanea Munteanu

Şoferul vinovat de decesul primăriței comunei Piatra și a altor două persoane este cercetat penal

Șoferul care a provocat accidentul de sâmbătă seara din satul Piatra, raionul Orhei, soldat cu moartea a trei persoane, printre care primăriţa din localitate, și cu rănirea unui minor de 14 ani, este deținut în izolatorul din cadrul Inspectoratului de Poliţie Orhei.

Ofițerul de presă al Inspectoratului, Elena Băetrău, a precizat că acesta este reținut pentru 72 de ore și urmează să se ceară în instanță arestarea lui.

Pe cazul dat a fost pornită cauză penală pe baza articolului 264, alin 6 Cod Penal (Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, care a cauzat decesul a două sau mai multe persoane, săvârşită în stare de ebrietate. Această faptă se pedepseşte cu închisoare de la 7 la 12 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Trei persoane au decedat pe 18 iulie în comuna Piatra, raionul Orhei după ce au fost accidentate mortal de un șofer aflat în stare de ebrietate. Antrenându-se într-o manevră de depășire a unui alt automobil, care se deplasa în fața acestuia, ieșind pe acostament, șoferul vinovat de producerea accidentului a intrat cu mașina peste patru din șase pietoni care se deplasau pe partea opusă a carosabilului. După accident, s-a stabilit că șoferul, un bărbat de 30 de ani, era în stare de ebrietate alcoolică, cu o concentrație de alcool în aerul expirat de 1,33 mg/l.

Două femei, de 60 și 49 de ani, au murit la fața locului, iar o tânără de 21 de ani s-a stins mai târziu la spital, în secția reanimare. Minorul de 14 ani este spitalizat, starea acestuia fiind gravă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: