„Am decis să vă dau o şansă dumneavoastră şi guvernului'', a spus Zelenski în timpul unei întâlniri cu Goncearuk.

Şeful guvernului îi trimisese anterior preşedintelui cererea de demisie, la două zile după ce pe YouTube a fost postată o înregistrare audio a unor presupuse conversaţii la care alături de el ar mai fi participat ministrul de finanţe Oxana Markarova, şeful Băncii Naţionale a Ucrainei, Iakov Smoli, şi adjuncta acestuia, Iekaterina Rojkova.

Unele media de la Kiev au scris că ar fi vorba de interceptări făcute ilegal în timpul unei întâlniri de lucru cu miniştri şi responsabili ai Băncii Centrale. În înregistrare, o voce asemănătoare cu cea a premierului spune că el este ''primitiv'' în probleme economice şi totodată îl acuză pe preşedintele Zelenski de incompetenţă.

Cu toate că şi-a prezentat demisia, Alexei Goncearuk a calificat această înregistrare drept o „manipulare'', un montaj din fragmente ale unor înregistrări făcute în cursul unor şedinţe de guvern. '

„Conţinutul creează artificial ideea că eu şi echipa mea nu-l respectăm pe preşedinte', adaugă premierul, care l-a descris pe Zelenski drept „un om în care ucrainenii au o încredere fără precedent''.