image
Sursa foto: captură video Jurnal.md

Nemerenco: „Nu putem cere oamenilor alt comportament atunci când ei văd asemenea show-uri în Parlament”

Ex-ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, se arată nemulțumită de ultimele evenimente care au avut loc astăzi la ședința Parlamentului, inclusiv apariția lui Gațcan și prezentarea raportului de activitate a Ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Fosta ministră a calificat raportul Vioricăi Dumbrăveanu ca fiind o radiografie a sistemului medical, și nu un raport de gestiune a crizei provocate de Covid-19.

Ala Nemerenco a vorbit și despre apariția de astăzi în Parlament a deputatului Ștefan Gațcan care conform normelor impuse de pandemie Covid-19 ar fi trebuit să se afle în autoizolare, atât încât a revenit recent din România.

Apariția lui Gațcan la ședința de astăzi a Parlamentului se explică tot prin aceleași mesaje care au fost promovate de autorități în această perioadă. Oamenii nu se conformează din simppul fapt că se spune una dar se face alta. Nu există nicio excepție pentru nimeni absolut, conform rigorilor impuse de Comisia Excepțională. Unii cetățeni sunt impuși să respecte reguli simple, chiar dacă în unele situații nu prezintă pericol, iar la un deputat se vine cu zeci de scuze. Cum se explică faptul că unii stau cuminți acasă în izolare, iar pentru aleși, legea funcționează invers. Exact așa a fost și comunicarea în plină pandemie iar de aici au urmat greșelile una după alta”, a declarat Nemerenco printr-o intervenție live în cadrul talk-showului „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV,

Ex-ministra a ținut să comenteze și discursul Vioricăi Dumbrăveanu de la tribuna Parlamentului, după ce astăzi a fost dezbătută moțiunea simplă asupra politicilor, acțiunilor și inacțiunilor guvernamentale în domeniul sănătății. Aici Dumbrăveanu a declarat că a preluat un sistem medical dezastruos din cauza reformelor eșuate în 2017.

Mă dezgustă ceea ce se întâmplă în Parlament și nu putem să cerem oamenilor alt comportament atât cât ei văd asemenea showuri în Parlament. Raportul prezentat astăzi de ministra Sănătății a fost o radiografie a sistemului medical și nu un raport profesionist și specializat a unui om de stat care vine să prezinte situația provocate de Covid-19. În privința gestionării Covidului pentru ei totul este bine. În perioada 2016-2018 au avit loc câteva reforme extraordinar de caraghioase începân cu reformarea domeniului de achiziții publice în sănătate și crearea acestui mastodon cu care s-au împiedicat și alți miniștri de până la mine. Aici este șe reforma cerută de premier care nu este specialist în domeniu în urma căreia au rămas sub 200 de medici. Atunci când spunem anumite lucruri trebuie să avem curaj să le spunem până la urmă și ce a dus la distrugerea sistemului de sănătate”, a mai declarat Nemerenco.

Noutăţile partenerilor

comentarii: