image
Sursa foto: Facebook/ANSP

ANSP, despre persoanele vaccinate care au decedat din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au venit cu precizări referitor la informațiile apărute în mass-media privind cazurile în care persoane vaccinate au decedat din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19.

Astfel, potrivit Agenției Naționale de Sănătate Publică, informațiile privind cazurile în care persoanele vaccinate au decedat din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19, au fost interpretate în mod eronat de către unele surse mass-media.

„Până în prezent, ANSP a înregistrat și documentat 6 cazuri de deces în urma complicațiilor infecției COVID-19 în rândul persoanelor care au în anamneză cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19. Dintre acestea, 5 persoane aveau doar o singură doză de vaccin (inclusiv 1 cu ciclul complet de vaccinare) și 1 persoană avea ambele doze de vaccin.

Dintre aceste persoane 3 - au fost vaccinate cu vaccinul Astra Zeneca, 1 persoană cu Pfizer, 1 persoană cu Sputnik-V şi 1 persoană cu vaccinul Janssen'', potrivit ANSP.

Persoanele au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecția cu virusul SARS CoV-2, pe fundalul comorbidităților existente și nu poate fi făcută nicio asociere cu vaccinul administrat, precum este interpretată informația de către sursele mass-media, menționează reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

„Rugăm respectuos reprezentanții mass-media să conștientizeze importanța procesului de vaccinare, să evite interpretările eronate, care ar putea duce la crearea unor percepții greșite privind imunizarea și a panicii în rândul populației'', potrivit ANSP.

Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică recomandă vaccinarea ca fiind o măsură sigură de prevenţie împotriva formelor grave şi deceselor cauzate de infecţia COVID-19.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: